Ett framtidsområde intill vattnet

I centrala Göteborg, precis intill kanalen, väntar Frihamnen där våra studios på Kvillepiren kommer att byggas. Här kan du bo med vattnet som granne, bredvid nya Jubileumsparken med både utomhusbad, café och bastu, och med hela Göteborgs utbud av butiker, service och restauranger strax intill.

Frihamnen kommer att utvecklas till en tät innerstad som en del av Göteborgs stadskärna. Det planeras för ett stort utbud av olika boendeformer och verksamheter, och i framtiden ska cirka 15 000 människor bo och arbeta i området.

Jubileumsparken på Kvillepiren

Jubileumsparken är under uppbyggnad, men en del av den står redan klar och utnyttjas av både närboende och besökare. Idag finns bland annat badplats, bastu, seglarskola, odlingar och olika aktivitetsområden som under 2016 lockade över 37 000 personer till parken.

Bastun

Den allmänna bastun i Jubileumsparken är en spektakulär byggnad gjord av återvunnet material. Tanken är att vem som helst ska kunna ta ett varmt bastubad med vacker utsikt över älven, helt gratis! Bastun och utomhusbadet är en del av projektet Badkultur, som är ett svar på göteborgarnas önskan att komma närmare vattnet. Byggnationen av bastun startade i september 2014 i form av en workshop för allmänheten, ledd av arkitekter från Raumblabor Berlin. En målsättning för hela bastuområdet, som förutom bastun även innefattar två omklädningsrum och en terrass, var att så mycket som möjligt skulle byggas av återvunnet material. Plåtfasaden är bland annat helt återvunnen och omklädningsrummens väggar är byggda av 12 000 återvunna glasflaskor. Bastun är byggd ute i älven på en förankringsanordning.